Wednesday, March 23, 2011

Trial Run Autopay

Bermula 1 April 2011 Kraftangan Malaysia akan melaksanakan Sistem Parking Berbayar (Autopay) sekitar Bangunan Seri Utama. 
Jadi lepas ni masuk kawasan Kraftangan kena bayar lah yer... Kadar bayaran akan dikemukakan kemudian. Oh, pada anggota kerja tiada sebarang bayaran akan dikenakan, cuma kena ingat bawak pass pekerja lah.

Untuk melaksanakan sistem ini, kena lah buat percubaan dulu. Bermula 23 Mac sehingga 31 Mac 2011, trial run sistem akan dijalankan.

Caranya mudah saja.

Mula-mula touch kan saja pass pekerja (atau orang awam ambik lah pass dari mesin).


Di mesin ini.

Kemudian, bila nak keluar bayar saja di mesin autopay yang disediakan.

Mudah kan???

Jangan risau, tiada sebarang bayaran yang dikenakan semasa trial run ini.

 Orang kuat di sebalik sistem ini.

Kelihatan Pengarah BKP turut sama turun padang 
pada hari pertama trial run.

Monday, March 07, 2011

Corat Coret Team Logistik HKK 2011

Team Kupon

Sedang sibuk menyediakan kupon sebelum diedarkan kepada petugas. RM6.50.
Tugas team kupon : edar-kutip-hantar akaun-dapat kan cek-kembalikan pada peniaga.

Owh. Takde Kak Ani kita ni, maka pincanglah perjalanan shuttle.

"Kak Ani, masuk Kak Ani"


 
Gerai paling laris. Nasi Kukus Ayam Berempah.


Eh. Ni team Medic ni kan??

Team Gerai Makan.
Amboi.... sedap benar Mee tu nampaknya Rina.

Eh. Macam kenal je.

Encik Azman. Apa2 masalah Logistik boleh terus kepada beliau yer.

Tak lupa abang RELA kita yang membantu melancarkan perjalanan majlis.

Ramai lagi org kuat team Logistik ni. Tak lupa untuk Big boss nya - En. Mokhtar serta Team Khemah, Team Parking, Team Lalulintas, Team Kebersihan & Keselamatan, Team Visitor Counting juga. 

Tahniah untuk team logistik. Moga berjumpa lagi di HKK tahun hadapan.

Penafian

Kraftangan Malaysia dan Bahagian Khidmat Pengurusan tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakan atau kehilangan yang di alami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini. Maklumat yang terdapat di dalam blog ini hanya lah pandangan dan pendapat peribadi pengarang.